Saturday, December 21, 2019

سویق کودک

سویق کودک جهت رشد و سلامت بدن کودکان
کودکان هرچه بزرگ تر می شوند انرژی زیادی لازم دارند زیرا فعالیت های بدنی کودکان زیاد می شود به همین دلیل طب سنتی به شما سویق را پیشنهاد می کند.
سویق یک ماده غذایی است که از آرد حبوبات و دانه ها و یا هسته میوه ها به دست می آید. ما در اینجا قصد داریم مناسبترین سویق برای کودک دلبندتان را به شما معرفی کنیم.

سویق‌ها انواع مختلف دارند، هر سویق خاصیتی دارد و هرکس با توجه به نیاز خود سراغ یک سویق مخصوص می‌رود. اما سویق کودک چون ترکیب چهار سویق اصلی گندم، جو، سنجد و عدس است یک غذای کامل به شمار می‌آید. از سویق گندم برای بهبود وزن‌گیری، سویق جو به عنوان بمب انرژی و تقویت بنیه، سویق سنجد برای استحکام استخوان و رشد و سویق عدس به عنوان خون‌ساز استفاده می‌شود. پس سویق کودک این چهار خاصیت را همراه خود دارد.

روایات در مورد سویق
امام صادق علیه السلام:
«سویق ، تلخه را از تن و بلغم را از معده کاملا جدا میکند و هفتاد گونه بلا را دور میسازد.»

امام رضا علیه السلام:
«سویق را به نیت درمان هر بیماری که بخورید مفید است.»

امام صادق علیه السلام:
«به کودکان سویق بدهید ، که گوشت را میرویاند و استخوان را محکم می سازد.»

امیر المؤمنان علی علیه السلام:
«بهترین سحری برای روزه دار خوردن سویق است با خرما.»

امام صادق علیه السلام :
«سویق خوراک پیغمبران است.»

امام کاظم علیه السلام :
«همانا سویق با وحی از آسمان نازل شد.»

 به این صورت که برای مثال گندم را آسیاب می‌کنیم و سبوس و آرد آن را از هم جدا می‌کنیم سپس آرد و سبوس هر یک به صورت جداگانه تفت داده می‌شوند و سبوس پس از اینکه تفت داده شد دوباره آسیاب و الک می‌شود و با آردی که قبلاً تفت داده شد، مخلوط می‌شود، همچنین افراد می‌توانند بعد از اینکه سبوس سرد (خشک) شد به آن مقداری روغن زیتون بیفزایند.

وی تصریح کرد: به غیر از حبوبات و غلات می‌توان از میوه‌هایی مانند سیب، به و کدو تنبل نیز سبوس تهیه کرد که البته آن فرآیند خاص خودش را دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه سویق نقش موثری در حفظ سلامتی و تقویت بدن در کودکان در حال رشد، بزرگسالان و زنان باردار دارد، عنوان کرد: مصرف سویق در زنان باردار موجب تقویت مادر و جنین و مانع از تولد فرزند معلول می‌شود.

عظمایی افزود: اگر زن و شوهر حدود چهار هفته قبل از بارداری اقدام به مصرف سویق کنند، این کار سبب تولد نوزاد با بنیه قوی می‌شود. همچنین دادن مقدار کمی از سویق به همراه شیر نیز به نوزاد مفید است و ارزش غذایی بالاتری نسبت به شیر خشک دارد.

وی تأکید کرد: مصرف سویق برای زنان باردار و افرادی که دچار فقر آهن و کمبود فولیک اسید هستند، ضروری است و استفاده از سویق سبب دفع صفرا از بدن و بلغم از معده می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی توصیه کرد: اگر افراد سویق را به همراه خرما، شیر و عسل میل کنند برای تقویت بدن آن‌ها مفید است همچنین مصرف این معجون برای افرادی که حین راه رفتن دچار خستگی می‌شوند یا مبتلا به شکستگی و پوکی استخوان هستند مفید است.

عظمایی یادآور شد: از آنجایی که امروزه نان‌ها فاقد سبوس هستند بنابراین مصرف سویق که همراه با سبوس است و حاوی انواع گروه ویتامین‌های B و D است و نقش مؤثری در حفظ سلامتی بدن ایفا می‌کند.

وی اظهار داشت: سویق جو و گندم چاق‌کننده است و بنابراین مصرف آن در کودکان و افراد لاغر و ضعیف ضروری است همچنین افراد باید برای تهیه سویق از ظرف مسی و سنگی استفاده کنند و به کار بردن ظرف آهنی برای تهیه سویق مناسب نیست.

 طرز تهیه سویق جو,خواص سویق جو

 سویق جو و گندم چاق‌کننده است و مصرف آن در کودکان و افراد لاغر و ضعیف ضروری است


این محقق و پژوهشگر طب سنتی در خصوص طرز تهیه سویق عنوان کرد: افراد باید آرد به‌دست آمده از حبوبات و غلات را حدود ۲۰ دقیقه در حرارت کم و غیر مستقیم تفت دهند که این زمان برای سبوس حدود ۱۵ دقیقه است و از آنجایی که سبوس زودتر می‌سوزد و کیفیت خود را از دست می‌دهد، نباید با هم تفت داده شوند.

عظمایی افزود: اشخاصی که مشکل استخوانی دارند یا کسانی که از سویق به عنوان رژیم لاغری استفاده می‌کنند می‌توانند برای اثر بخشی بیشتر آن حدود سه تا ۷ بار قبل از تهیه گندم یا جو را بشویند، ولی برای حفظ تمامی خواص آن بهتر است سویق شسته نشود.

وی تصریح کرد: سویق جو علاوه بر خاصیت غذایی ارزش غذایی نیز دارد و برای تهیه سویق باید سبوس و آرد به نسبت مساوی با هم ترکیب شوند همچنین اشخاص می‌توانند پس از سرد شدن سویق مقداری کمی روغن زیتون به آن اضافه کند، ولی باید توجه داشته باشند که روغن زیتون را یه هیچ عنوان هنگام تفت دادن به آن اضافه نکنند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه افزودن شکر سرخ یا عسل به همراه شیر و خرما سبب اثر بخشی بیشتر سویق می‌شود تأکید کرد: افراد بزرگسال می‌توانند صبح‌ها و دو قاشق غذا خوری از سویق را مصرف کنند، اما نوزادان باید مقدار کمی از آن را به همراه شیر و شکر سرخ استفاده کنند.

وی عنوان کرد: سویق جو لاغر کننده است، اما مخلوط سویق گندم و جو منجر به چاقی افراد می‌شود، مبتلایان به پوکی اسخوان می‌توانند سویق جو را به همراه سنجد میل کنند، زیرا سبب تقویت مغز استخوان می‌شود همچنین استفاده از آن در افرادی که دچار دیابت هستند نیز مفید هستند.
 سویق کودک
سویق کودک را از کجا تهیه کنیم

طرز مصرف سویق برای کودکان

طرز تهیه سویق برای کودکان

سویق برای نوزاد هشت ماهه

سویق کودک نی نی سایت

سویق به انگلیسی

سويق كامل چيست

سویق جو برای لاغری
این محقق و پژوهشگر طب سنتی توصیه کرد: افراد برای تقویت عمومی بدن باید سویق را به مدت ۴۰ روز مصرف کنند، اما پس از سه روز آثار آن مانند افزایش انرژی و قدرت بدنی خصوصاً در شانه‌ها قابل مشاهده است، مصرف سویق برای افرادی که دارای مزاج گرم هستند و همچنین اشخاصی که ورم پرده حجاب حاجز (دیافراگم) را دارند، مناسب است همچنین بیماران در حین بیماری و دوران نقاحت و اشخاصی که دچار معلولیت و فلج هستند نیز می‌توانند از سویق استفاده کنند.

عظمایی یادآور شد: سویق به عنوان بهترین غذا در سحری برای روزه‌داران توصیه می‌شود همچنین زنان شیرده می‌توانند از انواع سویق‌ها استفاده کنند. مصرف سویق در این گروه از افراد سبب ازدیاد شیر می‌شود همچنین برای رفع ترشی معده، پاکسازی و سالم ماندن روده مخصوصاً روده بزرگ مصرف سویق ضروری است.

وی افزود: اشخاص توجه داشته باشند که باید از مصرف سویق به همراه آب خودداری کنند مردان نیز باید از مصرف شکر همراه سویق به طور اکید اجتناب کنند، زیرا سبب ضعف و ناتوانی جنسی آن‌ها می‌شود، بنابراین بهتر است آن را به همراه خرما، عسل و شیر نیز میل کنند.


خواص سویق کودک
مصرف سویق برای کودکان در حال رشد باعث حفظ سلامتی و تقویت بدن آن‌ها می‌شود.
منبع غذایی سرشار از پروتئین است و مواد مغذی برای رشد کودک را به طور یکجا دارد.
باعث رشد استخوان‌ها و عضلات کودک می‌شود.
اشتهای کودک را زیاد می‌کند.
سیستم دفاعی بدن کودک را قوی می‌کند.
به دلیل داشتن فیبر زیاد از یبوست جلوگیری می‌کند.
موجب رویش گوشت در بدن کودک می‌شود
سویق گندم:
آرد گندم را تفت دهید و سپس الک کنید.
سبوس گندم را هم تفت دهید و الک کنید..
حال هر دو ماده را به هم مخلوط کنید.
.
سویق جو:
مثل سویق گندم دست می آید.
.
سویق برنج:
هم می توان مثل سویق گندم بدست آورد و هم اینکه اول برنج سبوس دار را تفت داد و بعد آرد کرد .

.
سویق عدس:
چون عدس سبوس ندارد، کافی است عدس را خوب آسیاب کنید و بعد آرد آنرا تفت دهید و مجددا آسیاب کنید و دوباره تفت دهید و الک کنید.
.
.
سویق سنجد:
ابتدا هسته سنجد را از گوشت سنجد با یک آسیاب معمولی جدا کنید.
بعد هسته را آسیاب کنید و جداگانه تفت دهید، و خوب الک کنید.
گوشت سنجد را نیز آسیاب کرده و تفت دهید و الک کنید.
حال پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را با هم مخلوط کنید.

سویق سیب:
سیب را بتدریج رنده کنید، تفت دهید و پس از خشک شدن آنرا پودر کنید.

توضیح مفصل تهیه سویق سیب:

برای تهیه سویق سیب ابتدا باید سیب را ورق‌ورق کرد و آن را خشک کرد سپس آن را آسیاب کرد و بعد آن را در ماهیتابه یا دستگاه تفت داد تا جایی که رنگ آن تغییر کند، برای خشک‌کردن بهتر است از آفتاب استفاده شود البته می‌توان از دستگاه هم استفاده کرد، در روایات به سیب لبنانی تأکید شده ولی می‌توان از هر نوع سیبی استفاده کرد، برای پوست سیب چندان تعریف نشده و سبب ابتلا به آپاندیس می‌شود ولی شاید اگر خشک شود و تفت‌داده شود مشکلی نداشته باشد.

**سویق نخود:نخودراآسیاب وبدون روغن تفت دهید.

**سویق کامل:تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید.

**سویق کودک:تمام سویق های نام برده رامخلوط کنیدوکمی شکر(نیشکرنه چغندر که همام شکرسفید است) رابه آن اضافه کنید.

**دلیل اضافه کردن شکر??
**امام صادق علیه السلام:به کودک سویق باشکربدهید ،زیراگوشت رامی رویاند واستخوان راتقویت می کند

۱- میزان سبوس گندم باید حدودا دو برابر حد معمول سبوس اولیه خودش باشد.
۲- میزان تفت دادن آرد محصول با سبوس آن متفاوت است، تا بد طعم نشود.
سویق کودک مقوی و چاق کننده است که ترکیبی ست از سویق کامل با ذرات ریز تر و قابلیت انحلال در شیر .چاق کننده و انرژی زا است و خواص بسیاری را دارد.

امام صادق علیه السلام فرمود:
سویق به دستور وحی از جانب خدا درست شده است و غذای پیامبران و بهترین غذا است.
سویق از گندم جو برنج عدس سیب نخود کدو بادام سنجد و…. تهیه می شود . ابتدا ماده مورد نظر را آرد می کنیم ،سپس با حرارت ملایم گرما می دهیم تا کمی رنگ آن تغییر کند . مدت زمان گرما دادن بسته به نوع ماده مورد استفاده تفاوت دارد

چگونه سویق کودک را درست کنیم؟
برای ساخت سویق باید به سویق کامل به اندازه مساوی شکر مخلوط شود و آسیاب شود.
منظور از شکر،شکر نیشکر است و این سویق تا 5 سالگی مناسب کودک است زیرا شکر برای مردان خوب نیست،زیرا سرد است و عمل جماع را کم می کند.

خواص سویق کودک
مقوی و چاق کننده
تقویت استخوان ها و برطرف کننده پوکی استخوان
افزایش دهنده رشد قد

چگونه سویق کودک را مصرف کنیم؟
به مقدار نیاز در طول شبانه روز از سویق کودک ترجیحا با شیر مادر یا گاو ترکیب شود و کودک تغذیه کند.



  سرلاک اسلامی
اگر نگران سلامت فرزندان خود هستید از دادن سرلاک هایی که حاوی مواد  نگه دارنده بسیار هستند بپرهیزید.
بهترین غذا برای کودک،سویق کودک است
 ترکیبی از سویق گندم، جو، عدس، نخود و سنجد می باشد که همان سویق کامل است.
روش مصرف :
به صورت رقیق با شیر گرم برای کودکان شیرخوار البته بالای ۶ ماهه
به صورت فرنی؛ ترکیب با آب جوش و کمی عسل یا سه شیره
( چون سویق کاملا پخته شده است نیاز به پختن مجدد نداره )
ترکیب با عسل یا سه شیره به صورت خمیر که به ان حلوای سویق میگویند.
که می توانید با قالب زدن و شکل ددن ان را برای کودکان جذاب کنید و به شکل شکلات در اورید .

No comments:

Post a Comment